Blog

Intens geluk: wat een nieuwe kijk en (werk)omgeving kan doen.

WAT HEB IK GEDAAN???????? Zo’n intens gevoel van wanhoop, angst, onzekerheid, verdriet, geluk, bevrijding, vreugde en liefde tegelijk had ik nog nooit gevoeld!!

Ik sta op achter mijn computer vandaan. Met mijn handen in mijn haar loop ik door mijn woonkamer. Tranen stromen over mijn gezicht. Paniek raast door mijn lijf en tegelijkertijd voel ik mij een vogel die net had uitgevonden hoe het deurtje van haar kooi opengaat.

Wist ik veel waar ik mijzelf in had gestort.. Doodeng vond ik het. Maar ik had het wel gedaan. Ik had een nieuwe baan aangenomen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ruim 24 jaar heb ik op kantoor gewerkt. Vooral de laatste jaren merkte ik dat ik de kantoorwereld aan het ontgroeien was. Ik voelde mij opgeslokt in een grote “money making machine”. Een onderdeel dat moest passen en werken in het grote geheel. Ik merkte dat ik daar steeds minder goed mee om kon gaan. Overprikkeld door de situatie ging mijn interne computer uit.

Andere wereld

1 juni landde ik op een geheel andere planeet. Het werk werd om mij heen gebouwd; wat werkt fijn voor jou?? Het is belangrijk dat jij je fijn voelt in je werk. Wat een contrast met wat ik gewend was!!

Inmiddels zo’n anderhalve maand verder voel ik het weer. Dat intense geluk, vreugde, vrijheid, liefde.

Wat had ik een spijt!

SPIJT. Een groot gevoel van spijt. Spijt dat ik deze overstap niet veel eerder heb gedaan. TROTS. Ik ben zo trots omdat ik het deurtje van mijn kooi daadwerkelijk opengemaakt heb. Trots dat ik de moed, lef en liefde voor mezelf had om weg te vliegen.

Vuurwerk in mijn hoofd

In dit werk kan ik doen waar ik goed in ben; verbinding maken, bijdragen aan de invulling van iemands leven, liefde delen. Zorgen dat iemand het goed heeft.

Dat intense gevoel van GELUK. Ik voel het in mijn botten, mijn aderen, mijn hart, mijn buik, in mijn kont én in mijn hoofd!! Neuronen schieten door mijn hersenen als vuurwerk op 31 december.

Ik heb mijn plek gevonden!! Energie bruist, liefde stroomt, tranen vloeien. Tranen van geluk wel te verstaan.

Hart vs. hoofd

Jarenlang was ik ervan overtuigd dat ik “vast” zat aan en in mijn situatie. Ik was alleen maar goed genoeg om de deurmat van het kantoor te zijn. Zo zou het tot aan mijn pensioen zijn. Ik had ook het belachelijke idee gehad om een coachpraktijk te starten na het behalen van mijn diploma “psychodynamisch coach”. Ook mijn praktijk was gedoemd om te mislukken. Mijn hart en hoofd in een constant welles-nietes-gevecht. Mijn zelfwaarde, zelfliefde en zelfverzekerdheid het slachtoffer van de strijd.

Dodelijk

Gedachten en overtuigingen zijn wapens. In de verkeerde handen (ingefluisterd met de meest goede bedoelingen) doden ze inspiratie, motivatie, compassie en de wil om te veranderen.

Vlucht van de vogel

Intuïtief ben ik “gesprongen”. Ik stortte niet neer, maar sloeg mijn vleugels uit. De opkomende zon tegemoet. Ik ben kalm, flexibel en sta open voor wat er komen gaat. Ik voel liefde, zo veel liefde en compassie voor mezelf en andere mensen.

Ja. Ik ben geland. Ik schud mijn veren uit in een overdadig gevoel van tevredenheid. Onder mij een bergje as. De Phoenix is herrezen.

Vlieg!!

Hoe eng iets ook lijkt, hoe vast je ook lijkt te zitten, je hebt altijd een keuze. Uit angst voor het ongewisse kun je eindeloos blijven malen of je wel de juiste beslissing neemt. Hoeveel opties je ook doorneemt in je hoofd.. Je weet nu wat je niet bent. Waag de sprong om te ervaren wat je wel bent, zodat je in een nieuwe hoedanigheid kunt zijn.

Heb jij wel eens iets tóch gedaan, ondanks je angst?

Heb ik je geïnspireerd met mijn verhaal en ben je benieuwd hoe jij voor je geluk kunt gaan? Plan je kennismakingsgesprek in mijn praktijk

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *